Logo magazínu

Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!

1 / 11
Prohlédnout znovu

Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!

Předchůdcem slavného croissantu je Kipferl pocházející od našich rakouských sousedů. | profimedia
Croissant je máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. | iStock
Do světa se dostal zcela náhodou v 18.století, když si rakouský důstojník August Zang otevřel v Paříži vídeňskou pekárnu, kde dopřával Francouzům nejrůznější vídeňské speciality včetně sladkých rohlíků Kipferl. | iStock
Samotný název „croissant“ v češtině znamená „půlměsíc“. | iStock
Ve Spojených státech se podává často s polevou a náplní. | iStock
Dopřejte si francouzskou tradici v podobě croissantů s mandlovou náplní. Sladká náplň je připravovaná z másla, moučkového cukru, žloutku a mletých mandlí. | iStock
Slaná varianta francouzských croissantů si vás získá od prvního sousta. | F.O.O.D.
Zbydou-li vám croissanty z předchozího dne, pak je využijte a vsaďte na zapečené croissanty. s krémovým sýrem a ovocem. | F.O.O.D.
Croissanty | iStock
Zbylé croissanty můžete zapéct s kadeřávkem, žampiony a červenou cibulí. | F.O.O.D.
Video se připravuje ...