Logo magazínu

Jak uvařit vejce, aby nepraskla? Dodržte tato pravidla

3 / 18
Prohlédnout znovu

Jak uvařit vejce, aby nepraskla? Dodržte tato pravidla

Naučte se triky, díky kterým skořápka při vaření vajec nepraskne | iStock
Dokonalá vejce natvrdo mají krásně žlutý střed | iStock
Správně uvařená vejce jdou dobře oloupat a mají krásně žlutý žloutek. | iStock
Do vody s vejci přidejte i lžičku soli, případně octa. Tak vejce nepopraskají. | istock
Vejce je nutné zkontrolovat už v obchodě. | iStock
Vejce vkládejte do vody opatrně, aby se skořápka nepoškodila. | iStock
Vejce hned po uvaření zchlaďte asi 2 minuty v ledové vodě. | iStock
Video se připravuje ...
Nejlépe jdou loupat nejméně týden stará vejce. | iStock
Vařená vejce jsou skvělá na chleba. | iStock
Vajíčková pomazánka je perfektní způsob, jak spotřebovat nesnězená vejce. | istock
Avokádový toast vejce krásně doplní. | iStock
Skvěle se hodí k chřestu jako lehký oběd. | iStock
Toasty s avokádem a vařeným vejcem | iStock
Křupavé toasty s vejcem – ideální snídaně. | iStock
Video se připravuje ...
Vejce jsou jedním z nejoblíbenějších startů dne. | iStock
Video se připravuje ...