Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v kuchyni ho využijete při vaření nejrůznějších pokrmů.
|
iStock
Domácí kečup chutná fantasticky!
|
iStock
Povedla se vám tento rok pořádná rajčatová úroda? Není nic jednoduššího než rajčata zpracovat do domácího kečupu.
|
iStock
Lahůdkový kečup
|
iStock
Během tepelné úpravy rajčat dochází k uvolňování lykopenu neboli látky, která pozitivně ovlivňuje naše zdraví a přispívá k prevenci nádorových a kardiovaskulárních onemocnění.
|
iStock
Rajčata obsahují také vitaminy B, C, luteiny, karoteny i draslík.
|
iStock
Kupované výrobky mohou mimo jiné zahrnovat mnoho cukru, konzervanty a chemii.
|
iStock
Stejně jako u jiných zavařenin ani u kečupu nikdy nepoužívejte nahnilá či plesnivá rajčata.
|
iStock
Nádoby před zavařováním mějte vždy absolutně čisté.
|
iStock
Čím zralejší rajčata využijete, tím bude váš kečup sladší a bude mít výraznější chuť.
|
iStock
Pro ten správný šmrnc můžete kečup doplnit špetkou skořice.
|
iStock