Logo magazínu

Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy

4 / 11
Prohlédnout znovu

Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy

Kvašení patří mezi oblíbené způsoby konzervace zeleniny. | iStock
Kvasit lze téměř jakoukoliv zeleninu. | iStock
Video se připravuje ...
Fermentovaná zelenina patří mezi tzv. funkční potraviny, jelikož obsahuje živé mikroorganismy – stejně jako sýry, kefíry, zákysy a další dobroty vzniklé kvašením. | iStock
Fermentace neboli kvašení je proces, při němž dochází ke změnám organických látek na látky jednodušší. | iStock
Fermentovat lze téměř cokoliv, a to od okurek, salátu, dýně, mrkve, ředkviček, celeru až po květák nebo brokolici. | iStock
Benefitem takto upravené zeleniny je dobrá stravitelnost. | iStock
Vybírejte vždy čerstvou zeleninu, a nikoliv natlučenou nebo nahnilou. | istockphoto.com
Už v historii byla kvašená zelenina velmi oblíbená. Tento proces navíc prodlužuje trvanlivost zeleniny. | iStock
Fermentovaná zelenina | iStock
Video se připravuje ...