Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy
Kvašení patří mezi oblíbené způsoby konzervace zeleniny.
|
iStock
Kvasit lze téměř jakoukoliv zeleninu.
|
iStock
Video se připravuje ...
Fermentovaná zelenina patří mezi tzv. funkční potraviny, jelikož obsahuje živé mikroorganismy – stejně jako sýry, kefíry, zákysy a další dobroty vzniklé kvašením.
|
iStock
Fermentace neboli kvašení je proces, při němž dochází ke změnám organických látek na látky jednodušší.
|
iStock
Fermentovat lze téměř cokoliv, a to od okurek, salátu, dýně, mrkve, ředkviček, celeru až po květák nebo brokolici.
|
iStock
Benefitem takto upravené zeleniny je dobrá stravitelnost.
|
iStock
Vybírejte vždy čerstvou zeleninu, a nikoliv natlučenou nebo nahnilou.
|
istockphoto.com
Už v historii byla kvašená zelenina velmi oblíbená. Tento proces navíc prodlužuje trvanlivost zeleniny.
|
iStock