Angrešt dozrává! Nebaví vás ho jíst už jen tak? Připravte si ty nejlepší recepty ze srstky, které zvládne i úplný začátečník
5
/
10
Prohlédnout znovu
Angrešt dozrává! Nebaví vás ho jíst už jen tak? Připravte si ty nejlepší recepty ze srstky, které zvládne i úplný začátečník
Z plodů angreštu můžete připravit skvělý letní koláč, bublaninu i další chutné dezerty.
|
iStock
Srstka angrešt, srstka obecná, meruzalka srstka, jinak lidově známá jako angrešt, je keř plodící plody angreštu, které naše tělo nesmírně obohacují.
|
iStock
Plody jsou bohaté na antioxidanty a vitaminy C a E. Tyto vitaminy podporují nervovou soustavu, imunitní systém a činnost srdce.
|
iStock
Angrešt lze konzumovat čerstvý i tepelně upravený. Skvěle chutná přidaný do jogurtu, tvarohu, koláčů i v podobě džemů.
|
iStock
Připravte si do zásoby angreštovou marmeládu s medem.
|
iStock
S angreštovými kompoty budete připraveni na pořádnou dávku léta po celý rok!
|
iStock
Bublanina nemusí být vždy jen z třešní nebo meruněk. Ochutnejte báječnou variantu s angreštem.
|
iStock
Osvěžující dezert ze smetany svařené se želatinou a cukrem a ovoněný vanilkou je obzvlášť snadný na přípravu.
|
iStock
Angreštové chutney si vychutnáte k masu i k rybě.
|
iStock
Angrešt
|
iStock