Logo magazínu

Angrešt dozrává! Nebaví vás ho jíst už jen tak? Připravte si ty nejlepší recepty ze srstky, které zvládne i úplný začátečník

2 / 10
Prohlédnout znovu

Angrešt dozrává! Nebaví vás ho jíst už jen tak? Připravte si ty nejlepší recepty ze srstky, které zvládne i úplný začátečník

Z plodů angreštu můžete připravit skvělý letní koláč, bublaninu i další chutné dezerty. | iStock
Srstka angrešt, srstka obecná, meruzalka srstka, jinak lidově známá jako angrešt, je keř plodící plody angreštu, které naše tělo nesmírně obohacují. | iStock
Plody jsou bohaté na antioxidanty a vitaminy C a E. Tyto vitaminy podporují nervovou soustavu, imunitní systém a činnost srdce. | iStock
Angrešt lze konzumovat čerstvý i tepelně upravený. Skvěle chutná přidaný do jogurtu, tvarohu, koláčů i v podobě džemů. | iStock
Připravte si do zásoby angreštovou marmeládu s medem. | iStock
S angreštovými kompoty budete připraveni na pořádnou dávku léta po celý rok! | iStock
Bublanina nemusí být vždy jen z třešní nebo meruněk. Ochutnejte báječnou variantu s angreštem. | iStock
Osvěžující dezert ze smetany svařené se želatinou a cukrem a ovoněný vanilkou je obzvlášť snadný na přípravu. | iStock
Angreštové chutney si vychutnáte k masu i k rybě. | iStock
Angrešt | iStock