Logo magazínu

Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou troubu

1 / 12
Prohlédnout znovu

Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou troubu

Zavařování je čím dál tím populárnější disciplína. | iStock
Není nad to, udělat si zásobu oblíbených marmelád a kompotů, které oceníte k jídlu, do moučníků i jen tak na chuť. | iStock
Před zavařováním skleničky i víčka dobře umyjte, nejlépe v myčce, a poté osušte. | iStock
Není nic jednoduššího než zavařovat kompoty a marmelády v mikrovlnné troubě. | iStock
Nejdůležitějším pravidlem je používání víček se závitem. Je to potřeba kvůli tlaku, který v troubě na sklenici působí. | iStock
Jiná víčka by mohla zapříčinit jiskření a troubu zničit. Pro jistotu buďte během zavařování vždy v dosahu.   | iStock
Na zavařování vybírejte vždy čerstvé a nenatlučené plody. | iStock
Sklenice naplňte vždy maximálně 2 cm po okraj tak, aby mezi víčkem byla mezera. | iStock
Doba zavařování záleží na velikosti a počtu zavařovaných sklenic a také výkonu mikrovlnné trouby. | iStock
Po skončení zavařování jsou sklenice velmi horké, a proto je nechte ještě v mikrovlnce vychladnout. | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...