Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou troubu
1
/
12
Prohlédnout znovu
Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou troubu
Zavařování je čím dál tím populárnější disciplína.
|
iStock
Není nad to, udělat si zásobu oblíbených marmelád a kompotů, které oceníte k jídlu, do moučníků i jen tak na chuť.
|
iStock
Před zavařováním skleničky i víčka dobře umyjte, nejlépe v myčce, a poté osušte.
|
iStock
Není nic jednoduššího než zavařovat kompoty a marmelády v mikrovlnné troubě.
|
iStock
Nejdůležitějším pravidlem je používání víček se závitem. Je to potřeba kvůli tlaku, který v troubě na sklenici působí.
|
iStock
Jiná víčka by mohla zapříčinit jiskření a troubu zničit. Pro jistotu buďte během zavařování vždy v dosahu.
|
iStock
Na zavařování vybírejte vždy čerstvé a nenatlučené plody.
|
iStock
Sklenice naplňte vždy maximálně 2 cm po okraj tak, aby mezi víčkem byla mezera.
|
iStock
Doba zavařování záleží na velikosti a počtu zavařovaných sklenic a také výkonu mikrovlnné trouby.
|
iStock
Po skončení zavařování jsou sklenice velmi horké, a proto je nechte ještě v mikrovlnce vychladnout.
|
iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...