Logo magazínu

Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky

1 / 12
Prohlédnout znovu

Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky

Cyril a Metoděj | Profimedia
Lehký a svěží dort je tvořen korpusem, který je díky přidané okurce, limetkové šťávě a podmáslí obzvlášť vláčný. | profimedia
Když kníže Velkomoravské říše Rastislav pozval byzantské učence Cyrila a Metoděje, aby naučili lid víře, ještě zdaleka netušil, s jakými dalšími dary bratři dorazí. | iStock
Kromě víry a písma přinesli bratři ještě jeden zázrak v podobě okurek, které byly do té doby před Velkou Moravou zcela utajeny. | iStock
Ať už nakládané, nebo čerstvé okurky patří bezesporu mezi nejoblíbenější zeleninu, která se hodí téměř ke každému jídlu. | istockphoto.com
Během léta vás jistě potěší okurkové osvěžení. | profimedia
Vyzkoušet můžete okurkovou limonádu s citronem ovoněnou meduňkou a dochucenou javorovým sirupem. | istockphoto.com
Mile překvapí také letní oběd ve znamení krůtích bochánků z mletého masa s okurkovou salsou podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. | istock
Letní a svěží, to je okurková polévka doplněná o brambory a zakysanou smetanu. Hravě ji zvládnete za půl hodinky, a navíc chutná skvěle i zastudena. | iStock
Okurkový Gin fizz | profimedia
Video se připravuje ...
Nakládané okurky | iStock