Logo magazínu

Není chleba jako chleba. Jak se vyznat mezi všemi druhy? Víme, jak na to!

4 / 12
Prohlédnout znovu

Není chleba jako chleba. Jak se vyznat mezi všemi druhy? Víme, jak na to!

V obchodech a pekárnách najdete nepřeberné množství chlebů. | iStock
Možná vám v hlavě často vyvstává otázka, kdo se v tom množství druhů a typů má vyznat. | iStock
První pecen chleba byl pravděpodobně upečen před šesti tisíci lety ve starověkém Egyptě. | iStock
Přestože se může zdát, že upéct chléb je snadné, ne vždy tomu tak skutečně je a mnohdy jeho pečení vyžaduje určité umění. | iStock
Žitný chléb se vyplácí péct ve formě, aby držel tvar. | iStock
Celozrnný chléb obsahuje minimálně 80 % celozrnné mouky nebo výrobků z celých zrn. | iStock
Ve vícezrnném chlebu najdete mimo jiné i mnoho semínek, dalších obilovin a luštěnin. | iStock
Je doporučeno střídat pšeničný chléb ještě s dalšími druhy. | iStock
V žitno-pšeničném chlebu byste měli najít více než 50 % žitné mouky a více než 10 % pšeničné mouky.   | iStock
Těsto | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...