Není chleba jako chleba. Jak se vyznat mezi všemi druhy? Víme, jak na to!
3
/
12
Prohlédnout znovu
Není chleba jako chleba. Jak se vyznat mezi všemi druhy? Víme, jak na to!
V obchodech a pekárnách najdete nepřeberné množství chlebů.
|
iStock
Možná vám v hlavě často vyvstává otázka, kdo se v tom množství druhů a typů má vyznat.
|
iStock
První pecen chleba byl pravděpodobně upečen před šesti tisíci lety ve starověkém Egyptě.
|
iStock
Přestože se může zdát, že upéct chléb je snadné, ne vždy tomu tak skutečně je a mnohdy jeho pečení vyžaduje určité umění.
|
iStock
Žitný chléb se vyplácí péct ve formě, aby držel tvar.
|
iStock
Celozrnný chléb obsahuje minimálně 80 % celozrnné mouky nebo výrobků z celých zrn.
|
iStock
Ve vícezrnném chlebu najdete mimo jiné i mnoho semínek, dalších obilovin a luštěnin.
|
iStock
Je doporučeno střídat pšeničný chléb ještě s dalšími druhy.
|
iStock
V žitno-pšeničném chlebu byste měli najít více než 50 % žitné mouky a více než 10 % pšeničné mouky.
|
iStock
Těsto
|
iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...