Dovolená na talíři: Ochutnejte Maďarsko! Recepty na vyhlášené speciality plné chutí a vůní
2
/
14
Prohlédnout znovu
Dovolená na talíři: Ochutnejte Maďarsko! Recepty na vyhlášené speciality plné chutí a vůní
Vydejte se za poznáním maďarské kuchyně a ochutnejte všechny tamní speciality!
|
iStock
V maďarské kuchyni bývá oblíbené hovězí a vepřové maso, pokrmy jsou často doplněné o chléb, na kterém si Maďaři zakládají.
|
iStock
Lečo
|
iStock
Maďarská rybí polévka
|
iStock.com
Z koření využívají především papriku a sůl s pepřem.
|
iStock
Dalším skvostem Maďarska, který Češi doslova milují, jsou langoše.
|
iStock
Ve většině jídel najdete zelí, smetanu nebo čabajku – pikantní maďarskou klobásu.
|
iStock
Omáčku podobnou našemu kuřeti na paprice si zamilujete.
|
iStock
Telecí perkelt patří mezi další národní jídla, která stojí za vyzkoušení.
|
iStock
S paprikou rozhodně nešetřete. Využít můžete sladkou, pálivou i uzenou.
|
iStock
Dobošův dort je originální sedmivrstvý piškotový dort promazaný lahodným máslovým krémem z hořké čokolády doplněný o karamel a zdobený oříšky.
|
iStock
Tarhoňa
|
iStock
Video se připravuje ...
Závin Bejgli
|
iStock.com