Logo magazínu

Dovolená na talíři: Ochutnejte Maďarsko! Recepty na vyhlášené speciality plné chutí a vůní

2 / 15
Prohlédnout znovu

Dovolená na talíři: Ochutnejte Maďarsko! Recepty na vyhlášené speciality plné chutí a vůní

Vydejte se za poznáním maďarské kuchyně a ochutnejte všechny tamní speciality! | iStock
V maďarské kuchyni bývá oblíbené hovězí a vepřové maso, pokrmy jsou často doplněné o chléb, na kterém si Maďaři zakládají. | iStock
Lečo | iStock
Maďarská rybí polévka | iStock.com
Z koření využívají především papriku a sůl s pepřem. | iStock
Dalším skvostem Maďarska, který Češi doslova milují, jsou langoše. | iStock
Ve většině jídel najdete zelí, smetanu nebo čabajku – pikantní maďarskou klobásu. | iStock
Omáčku podobnou našemu kuřeti na paprice si zamilujete. | iStock
Telecí perkelt patří mezi další národní jídla, která stojí za vyzkoušení. | iStock
S paprikou rozhodně nešetřete. Využít můžete sladkou, pálivou i uzenou. | iStock
Dobošův dort je originální sedmivrstvý piškotový dort promazaný lahodným máslovým krémem z hořké čokolády doplněný o karamel a zdobený oříšky. | iStock
Tarhoňa | iStock
Video se připravuje ...
Závin Bejgli | iStock.com
Festival Náplavkőőő nabídne autentické chutě i vůně Maďarska | archiv festivalu