Logo magazínu

Když jídlo vraždí: Seznamte se s nejznámějšími jedy historie

4 / 17
Prohlédnout znovu

Když jídlo vraždí: Seznamte se s nejznámějšími jedy historie

Jed | iStock
Velkou znalkyní jedů byla Kleopatra | iStock
Různé jedy se používaly také do nápojů lásky | iStock
Jedy se přidávaly do polévek | iStock
Různé lektvary s přídavkem jedů vařily čarodějnice. | iStock
Kleopatra se sama otrávila jedem | iStock
V minulosti si výše postavení lidé často z obavy před otravou najímali ochutnávače. | iStock
Častým prostředkem k podání jedu bylo víno | iStock
Kyanid často používali příslušníci SS | iStock
Takto vypadá mandragora, když kvete | iStock
Kořen mandragory je opředen mnoha mýty. Nejspíš proto, že připomíná lidskou postavu. | iStock
Jedovaté vraní oko si lidé často pletou s borůvkou, hlavně proto, že dozrává ve stejnou dobu a má stejnou barvu. | iStock
Bolehlav je běžně rostoucí a jedovatý plevel | iStock
Oměj krásně kvete, je ale jedovatý | iStock
Prudce jedovatý skočec obecný, ze kterého se získává jed ricin | iStock
Jedovatý rulík láká svými kuličkami | iStock
Nestarkou bílou se otrávila matka prezidenta Abrahama Lincolna | iStock