Když jídlo vraždí: Seznamte se s nejznámějšími jedy historie
1
/
17
Prohlédnout znovu
Když jídlo vraždí: Seznamte se s nejznámějšími jedy historie
Jed
|
iStock
Velkou znalkyní jedů byla Kleopatra
|
iStock
Různé jedy se používaly také do nápojů lásky
|
iStock
Jedy se přidávaly do polévek
|
iStock
Různé lektvary s přídavkem jedů vařily čarodějnice.
|
iStock
Kleopatra se sama otrávila jedem
|
iStock
V minulosti si výše postavení lidé často z obavy před otravou najímali ochutnávače.
|
iStock
Častým prostředkem k podání jedu bylo víno
|
iStock
Kyanid často používali příslušníci SS
|
iStock
Takto vypadá mandragora, když kvete
|
iStock
Kořen mandragory je opředen mnoha mýty. Nejspíš proto, že připomíná lidskou postavu.
|
iStock
Jedovaté vraní oko si lidé často pletou s borůvkou, hlavně proto, že dozrává ve stejnou dobu a má stejnou barvu.
|
iStock
Bolehlav je běžně rostoucí a jedovatý plevel
|
iStock
Oměj krásně kvete, je ale jedovatý
|
iStock
Prudce jedovatý skočec obecný, ze kterého se získává jed ricin
|
iStock
Jedovatý rulík láká svými kuličkami
|
iStock
Nestarkou bílou se otrávila matka prezidenta Abrahama Lincolna
|
iStock