Logo magazínu

Není chleba jako chleba: Mapa chlebů z celého světa, který je váš nejoblíbenější?

1 / 13
Prohlédnout znovu

Není chleba jako chleba: Mapa chlebů z celého světa, který je váš nejoblíbenější?

Není chleba jako chleba. Užijte si jízdu po celém světě! | iStock
Pumpernickel je německý bohatý tmavý chléb ze 100% žita. | iStock
Typický pro Česko je i žitno-pšeničný chléb, který bývá často označován jako šumava nebo chléb konzumní či kmínový.   | iStock
Tento nadýchaný chléb se připravuje bez droždí a díky své chuti se dostal mezi typická národní jídla Irska. | iStock
Obyvatelé Etiopie si pochutnávají na tenkých plackách zvaných indžera. | iStock
Pod názvem pampušky se ukrývá ukrajinský česnekový chléb připomínající buchty. | iStock
Pita chleby můžete plnit téměř čímkoli. Hodit se bude zelenina i trhané maso. | iStock
Tento chléb známe většinou v podobě křupavé francouzské bagety. | iStock
Tradiční australský chléb se nazývá damper a je to výrobek zcela bez droždí. | iStock.com
Anglický chléb neboli toastový je pěnový chléb, který se báječně hodí na nejrůznější sendviče. | iStock
Focaccia snese zkrátka cokoli, a navíc se hodí jako příloha k mnoha jídlům.   | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...