Logo magazínu

Ocet: Kuchyňská banalita? Kdepak! Víte, kolik je druhů a který se na co hodí?

2 / 12
Prohlédnout znovu

Ocet: Kuchyňská banalita? Kdepak! Víte, kolik je druhů a který se na co hodí?

Většina octů využívaných v gastronomii se skvěle hodí do salátů. | iStock
Přesto nesmíte opomenout i jiné druhy, které mají širší využití. | iStock
Dnešní trh nabízí mnoho druhů, které mají nepřeberné množství využití. | iStock
Mezi ovocnými octy najdete nejčastěji jablečný, malinový nebo rybízový. | istock
Ten nejznámější jablečný je výraznější a vyráběný z jablečného moštu. | iStock
Balzamikový ocet si dává načas, jelikož zraje několik let v dřevěných sudech. | iStock
Salát caprese se bez něj zkrátka neobejde! | istock
Existuje bílý vinný ocet, růžový i červený. | iStock
Rýžový ocet zaručeně znáte z tradičních asijských restaurací. | iStock
Ocet | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...