Logo magazínu

Quiche: Nejlepší slané koláče, které lze jíst zastudena i zatepla

1 / 10
Prohlédnout znovu

Quiche: Nejlepší slané koláče, které lze jíst zastudena i zatepla

Příprava quiche je snadná, a navíc ho můžete vyzkoušet na několik způsobů. | iStock
Quiche neboli česky kyš je jeden z nejznámějších druhů francouzského slaného koláče. | F.O.O.D.
Báječně poslouží jako vydatný předkrm, svačinka i večeře. | F.O.O.D.
Vychutnáte si ho teplý i zastudena. | istock
Náplň tvoří zpravidla vejce, sýr, smetana a další ingredience se volí podle chuti. | istock
Využít můžete různé jarní suroviny. | F.O.O.D.
Na quiche využijte ideálně vroubkovanou formu, díky které bude mít korpus ten správný tvar. S materiálem si nemusíte lámat hlavu. Využít můžete keramickou, skleněnou nebo kamennou, ale službu udělá i forma plechová. | F.O.O.D.
Těsto vždy propíchejte vidličkou, aby nedocházelo k tvoření bublin. | istock
Před vyndáním z formy nechte upečený koláč minimálně 10 minut vychladnout. | istock
Při dochucování se vyhýbejte výraznému koření a přednost dejte spíše čerstvým bylinkám nebo špetce mletého pepře. | F.O.O.D.