Quiche: Nejlepší slané koláče, které lze jíst zastudena i zatepla
2
/
10
Prohlédnout znovu
Quiche: Nejlepší slané koláče, které lze jíst zastudena i zatepla
Příprava quiche je snadná, a navíc ho můžete vyzkoušet na několik způsobů.
|
iStock
Quiche neboli česky kyš je jeden z nejznámějších druhů francouzského slaného koláče.
|
F.O.O.D.
Báječně poslouží jako vydatný předkrm, svačinka i večeře.
|
F.O.O.D.
Vychutnáte si ho teplý i zastudena.
|
istock
Náplň tvoří zpravidla vejce, sýr, smetana a další ingredience se volí podle chuti.
|
istock
Využít můžete různé jarní suroviny.
|
F.O.O.D.
Na quiche využijte ideálně vroubkovanou formu, díky které bude mít korpus ten správný tvar. S materiálem si nemusíte lámat hlavu. Využít můžete keramickou, skleněnou nebo kamennou, ale službu udělá i forma plechová.
|
F.O.O.D.
Těsto vždy propíchejte vidličkou, aby nedocházelo k tvoření bublin.
|
istock
Před vyndáním z formy nechte upečený koláč minimálně 10 minut vychladnout.
|
istock
Při dochucování se vyhýbejte výraznému koření a přednost dejte spíše čerstvým bylinkám nebo špetce mletého pepře.
|
F.O.O.D.