Logo magazínu

Vše, co je dobré vědět o chřestu, a jak s ním nakládat v kuchyni

1 / 10
Prohlédnout znovu

Vše, co je dobré vědět o chřestu, a jak s ním nakládat v kuchyni

Ihned po sklizni je chřest nejšťavnatější a postupně ztrácí svou nasládlou chuť. | iStock
Chřestová sezóna je považována pomalu, ale jistě za zahájenou! | iStock
Inspirujte se recepty, které vám zachutnají od prvního sousta. | iStock
Chřestová polévka je jasná volba! | iStock
Může se stát, že chřest před úpravou ovadne, ale nebojte se, s tímto problémem si hravě poradíte. | iStock
Zkuste chřest namočit do lehce osolené ledové vody a uvidíte sami, jak se vzpruží! | iStock
Chřest obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a působí pro naše tělo také jako antioxidant. | iStock
Nejnovější studie odhalily, že chřest působí také jako lék proti kocovině. | iStock
I když má každý z nich jinou barvu, tak se stále jedná o jeden a ten samý druh. | iStock
Slaný koláč potřený crème fraîche a pokladený chřestem, cuketou, cibulí a hráškem si zamilujete. | iStock