Sůl: Špetka zdraví, nebo nenápadný vrah?
3
/
10
Prohlédnout znovu
Sůl: Špetka zdraví, nebo nenápadný vrah?
Sůl je nejbohatším zdrojem sodíku, který naše tělo bezesporu potřebuje.
|
iStock
Denní dávka soli by neměla přesahovat 3–4 g.
|
iStock
Nezapomeňte, že při pravidelné konzumaci většího množství soli se vystavujete zbytečným zdravotním rizikům.
|
iStock
I když v obchodě najdeme nepřeberné množství druhů, nezapomínejme na to, že sůl bude vždycky sůl.
|
iStock
Růžová nebo himálajská sůl jsou spíše marketingový tah.
|
iStock
Zázračné účinky barevných a speciálních solí nejsou nijak vědecky podložené.
|
iStock
Sůl nepřijímáme jen v rámci dosolování na talíři, ale i v potravinách, které přes den konzumujeme.
|
iStock
Ráj uzenin, nebo strašák plný soli?
|
iStock
Nezapomeňte na to, že i v minerálních vodách najdete velké množství soli.
|
iStock
Snažte se jídlo solit v průběhu vaření a dosolovat hotové pokrmy na talíři zcela minimálně.
|
iStock