Logo magazínu

Sůl: Špetka zdraví, nebo nenápadný vrah?

2 / 10
Prohlédnout znovu

Sůl: Špetka zdraví, nebo nenápadný vrah?

Sůl je nejbohatším zdrojem sodíku, který naše tělo bezesporu potřebuje. | iStock
Denní dávka soli by neměla přesahovat 3–4 g. | iStock
Nezapomeňte, že při pravidelné konzumaci většího množství soli se vystavujete zbytečným zdravotním rizikům. | iStock
I když v obchodě najdeme nepřeberné množství druhů, nezapomínejme na to, že sůl bude vždycky sůl. | iStock
Růžová nebo himálajská sůl jsou spíše marketingový tah. | iStock
Zázračné účinky barevných a speciálních solí nejsou nijak vědecky podložené. | iStock
Sůl nepřijímáme jen v rámci dosolování na talíři, ale i v potravinách, které přes den konzumujeme. | iStock
Ráj uzenin, nebo strašák plný soli? | iStock
Nezapomeňte na to, že i v minerálních vodách najdete velké množství soli. | iStock
Snažte se jídlo solit v průběhu vaření a dosolovat hotové pokrmy na talíři zcela minimálně. | iStock