Logo magazínu

Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

1 / 12
Prohlédnout znovu

Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

Ghí musí zůstat zlatavé, pokud zhnědlo, připálilo se | istock
Máslo nechte bez pokličky na mírném ohni, dokud neztratí svůj zákal | istock
Hotové ghí svojí konzistencí připomíná med | istock
Nejen indické curry bude s ghí chutnat nepřekonatelně | istock
Trocha ghí dodá zelenině skvělou chuť | iStock
Zkuste na ghí připravit zeleninu i maso do kuskusu | iStock
Svátečně budou chutnat telecí i kuřecí řízky připravené na přepuštěném másle | iStock
Úspěch palačinek rychle mizících ze stolu je v přepuštěném másle | iStock
Vyzkoušejte usmažit palačinky nebo lívance na ghí | iStock
Chřest mírně povařte a pak jen osmažte na lžičce přepuštěného másla, posolte a opepřete | iStock
Na přepuštěném másle můžete připravit v pánvi i rybu. Do výpeku pak přidejte trochu třtinového cukru a hodně citronu a omáčkou rybu na talíři pokapejte | iStock
Smažit na ghí můžete také ryby | iStock