Logo magazínu

Koláče jedna báseň! Strouhaný, drobenkový i mřížkový, jaký rozvoní váš domov jako první?

3 / 12
Prohlédnout znovu

Koláče jedna báseň! Strouhaný, drobenkový i mřížkový, jaký rozvoní váš domov jako první?

Koláče připravené z křehkého těsta jsou oblíbeným moučníkem u gurmánů všech generací | iStock
Aromatická citronová kůra koláčové těsto krásně provoní | iStock
Strouhaný kakaový koláč zvládnou snadno připravit i ti, kteří zatím v kuchyni nestihli nasbírat tolik zkušeností | F.O.O.D.
Na pečení koláče je možné využít i dortovou formu | iStock
Dřeň z vanilkového lusku dodá úžasné aroma těstům i náplním | iStock
Mřížku na koláč lze složit z plátu těsta nakrájeného na úzké pruhy i z těsta rozváleného na tenké provazy | iStock
Mouku je vhodné před přípravou těsta prosít, aby se provzdušnila | iStock
Ořechové, tvarohové, makové i ovocné. Koláče z křehkého těsta je možné připravit na nespočet způsobů | iStock
Aby šel bílkový sníh do ořechové nádivky dobře vyšlehat, je důležité, aby se do bílků nedostala ani malá příměs žloutků | iStock
Koláče s jablečnou náplní patří mezi ty nejoblíbenější | iStock
Jablečnou i makovou náplň krásně provoní špetka skořice | iStock
Sladká křehká těsta výtečně doplní pikantní druhy džemů a marmelád | iStock