Logo magazínu

Oběd provoněný nivou: Navařte s českou sýrovou delikatesou

1 / 10
Prohlédnout znovu

Oběd provoněný nivou: Navařte s českou sýrovou delikatesou

Smažené kuřecí závitky s plátkem šunky a nivou chutnají skvěle se zeleninovým salátem i bramborami | iStock
Video se připravuje ...
Niva je oblíbenou přísadou do omáček na těstoviny | iStock
Niva oplývá pikantní chutí po ušlechtilé plísni Penicillium roqueforti | iStock
Sýr s modrou plísní se používá i při přípravě oblíbené pizzy | iStock
Niva je lahodným sýrem typu rokfór. Na rozdíl od sýra Roquefort se vyrábí z mléka kravského | iStock
Niva se velmi často servíruje jako součást obložených prkének | iStock
Sýry s modrozelenou plísní skvěle ladí se sladkými tóny ovoce. Tuto kombinaci je možné ochutnat např. v zeleninových salátech | iStock
Zapečené těstoviny s nivou lákají k ochutnání svou úžasnou vůní | iStock
Oblíbenými sýry s modrou plísní je také gorgonzola a roquefort | iStock