Logo magazínu

Plíseň: Co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit?

2 / 15
Prohlédnout znovu

Plíseň: Co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit?

Které potraviny ještě zachráníte před vyhozením? | iStock.com
Video se připravuje ...
Potraviny napadené plísněmi mění svou barvu, vůni, chuť, ale i celkové složení. | iStock
Plíseň obsahuje škodlivé mykotoxiny, které mohou být pro vaše zdraví velmi nebezpečné. | iStock
Plíseň, kterou vidíme pouhým okem na povrchu, je prorostlá až do hloubky. Proto ji nestačí pouze odstranit. | iStock
Chléb bývá změklý a plíseň je na něm jasně viditelná. | iStock
Sýry s modrou plísní nebezpečné mykotoxiny neobsahují. | iStock
I "plesnivé" sýry může ještě napadnout škodlivá plíseň. | iStock
Ovoce i zelenina jsou náchylné k plesnivění. | iStock
K výrobě hermelínů se využívají tzv. ušlechtilé plísně. | iStock
Těchto plísní se bát rozhodně nemusíte. | iStock
U jahod a malin musíme být obezřetní. Velmi často jeden kus napadne ostatní. Měli bychom krabičku denně kontrolovat. | iStock
Konzervy jsou trvanlivé, ale nejsou nesmrtelné | iStock.com
Dá se chleba napadený plísní jíst, nebo patří do koše? | iStock.com
Pečivo je náchylné na plísně. | iStock.com