Plíseň – co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit?
1
/
15
Prohlédnout znovu
Plíseň – co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit?
Které potraviny ještě zachráníte před vyhozením?
|
iStock.com
Potraviny napadené plísněmi mění svou barvu, vůni, chuť, ale i celkové složení.
|
iStock
Plíseň obsahuje škodlivé mykotoxiny, které mohou být pro vaše zdraví velmi nebezpečné.
|
iStock
Plíseň, kterou vidíme pouhým okem na povrchu, je prorostlá až do hloubky. Proto ji nestačí pouze odstranit.
|
iStock
Chléb bývá změklý a plíseň je na něm jasně viditelná.
|
iStock
Sýry s modrou plísní nebezpečné mykotoxiny neobsahují.
|
iStock
I u tvrdých sýrů musíme dbát na tvorbu škodlivé plísně.
|
iStock
Ovoce i zelenina jsou náchylné k plesnivění.
|
iStock
K výrobě hermelínů se využívají tzv. ušlechtilé plísně.
|
iStock
Těchto plísní se bát rozhodně nemusíte.
|
iStock
U jahod a malin musíme být obezřetní. Velmi často jeden kus napadne ostatní. Měli bychom krabičku denně kontrolovat.
|
iStock
Konzervy jsou trvanlivé, ale nejsou nesmrtelné
|
iStock.com
Dá se chleba napadený plísní jíst, nebo patří do koše?
|
iStock.com
Pečivo je náchylné na plísně.
|
iStock.com
Video se připravuje ...