Logo magazínu

Nebojte se papiňáku, místo obávaného výbuchu chrlí lahůdky

4 / 10
Prohlédnout znovu

Nebojte se papiňáku, místo obávaného výbuchu chrlí lahůdky

Zelenina v tlakovém hrnci při vaření neztrácí vitaminy. | profimedia
Video se připravuje ...
Papiňák neboli tlakový hrnec je speciální hrnec, který slouží k vaření za vyššího tlaku, než je tlak atmosférický. | profimedia
Některé papiňáky disponují také časovačem nebo odnímatelnou rukojetí. | profimedia
V papiňáku můžete připravovat i jakékoliv typy masa. | profimedia
V tomto hrnci uvaříte guláš za 20 minut. | iStock
Nejnovější modely nabízejí nastavitelnost teploty. Můžete tak využít jinou teplotu při přípravě zeleniny než při přípravě masa. | profimedia
I vývar zvládnete díky papiňáku rychleji. | iStock
Nehody se bát nemusíte. Tlakové hrnce mají bezpečnostní pojistky. | iStock
Vaření v papiňáku je hračka, jakmile ho jednou vyzkoušíte, tak už nebudete chtít vařit jinak. | profimedia