Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich prababiček!
5
/
11
Prohlédnout znovu
Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich prababiček!
Jihočeskou lepenici můžete podávat jako hlavní chod i přílohu k masu
|
F.O.O.D.
Vydatné polévky se dříve často servírovaly jako jediný chod
|
iStock
Lokše jsou výtečnou přílohou k drůbeží pečeni
|
F.O.O.D.
Do žemlovky snadno spotřebujete staré pečivo, jako jsou rohlíky, žemle, vánočka nebo mazanec
|
F.O.O.D.
Majoránka má v české kuchyni nezastupitelné místo. Přidává se do polévek, nádivek, bramboráků i tradičních zabijačkových pochoutek
|
iStock
Pokud milujete dokřupava usmažené bramboráky, vyzkoušejte kaplickou cmundu
|
F.O.O.D.
Mák je tradiční surovinou české kuchyně
|
iStock
Lokše s husími játry jsou delikatesou hodnou i svátečně prostřeného stolu
|
F.O.O.D.
Milovníci hub si jistě pochutnají na krkonošském kyselu
|
F.O.O.D.
Droby jsou nositelem silné chuti domácích vývarů
|
iStock
Máte doma jablka, která již nejsou v nejlepší kondici? Upečte z nich žemlovku
|
iStock