Logo magazínu

Svatomartinská hostina: Díky naší galerii a tipům letos zazáříte, ale nejen s jídlem. Dokonce i vyladěnou tabulí!

1 / 32
Prohlédnout znovu

Svatomartinská hostina: Díky naší galerii a tipům letos zazáříte, ale nejen s jídlem. Dokonce i vyladěnou tabulí!

Svatomartinská hostina ve velkém stylu. Se stolováním si můžete náležitě vyhrát | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...
Stolování | iStock
Při pečení do husy nepíchejte vidličkou. Mohlo by dojít ke ztrátě tuku a maso by nebylo šťavnaté | iStock
Svatomartinská husa je delikátní záležitost | iStock
K huse rozhodně patří i svatomartinské víno, které je zkrátka neodolatelné | iStock
Husu doporučujeme podlévat až v závěru pečení | iStock
Na stole vedle sebe vždy leží maximálně 3 kusy stejných příborů | iStock
Před pečením nezapomeňte maso řádně osolit. Sůl má vliv i na výslednou kůrčičku | iStock
Stolování | iStock
Na dozlatova vypečené husičce si pochutnáte | Profimedia
Při stolování byste měli dodržet několik pravidel etikety, která se týkají příborů, talířů i sklenic | iStock
Na slavnostní oběd nebo večeři se doporučuje prostřít čistě bílý ubrus, který můžete kombinovat s různými doplňky | iStock
Dekorativní květiny by neměly být příliš vysoké, aby nepřekážely v konverzaci mezi hosty | iStock
Svatomartinské víno byste měli zkonzumovat co nejdříve. Jedná se o mladé víno, a tak se může poměrně brzy zkazit | iStock
Svatomartinská hostina | iStock
Stolování | iStock
Husa | iStock
Svatomartinská hostina | iStock
Stolování | iStock
Stolování | iStock
Svatomartinská hostina | iStock
Stolování | iStock
Klíčem k úspěchu je především pomalé pečení, a to až několik hodin | iStock
Stolování | iStock
Svatomartinské víno | iStock
Stolování | iStock
Stolování | iStock
Při výběru masa dbejte na čerstvost a původ. Zvolte spíše menší a mladé kusy. Ideální je maso z farmy | iStock
Stolování | iStock
Stolování | iStock