Logo magazínu

Smlsněte si na úžasně lehkém ořechovém dortu se švestkami a karamelem, který se rozplývá na jazyku

4 / 9
Prohlédnout znovu

Smlsněte si na úžasně lehkém ořechovém dortu se švestkami a karamelem, který se rozplývá na jazyku

Dort dacquoise je francouzskou cukrárenskou delikatesou | F.O.O.D.
Pro dobře našlehaný bílkový sníh je důležité, aby se při oddělování částí vajec nedostala do bílků ani malá příměs žloutků | iStock
Při přípravě sněhové hmoty přisypávejte k bílkům cukr po částech | iStock
Pokud bílky dostatečně nehoustnou, přidejte k nim pár kapek citronové šťávy | iStock
Video se připravuje ...
Aby se sníh dobře šlehal, je důležité mít dobře odmaštěnou mísu i metly | iStock
Mleté ořechy do hmoty zlehka zabalte | iStock
Vlašské ořechy můžete nahradit např. mandlemi | iStock
Z bílkové hmoty se připravuje také oblíbené sněhové pečivo | iStock