Logo magazínu

Kávové štafetky: Dopřejte si ten nejlepší retro dezert podle věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové

2 / 12
Prohlédnout znovu

Kávové štafetky: Dopřejte si ten nejlepší retro dezert podle věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové

Mirka van Gils Slavíková je nejen výbornou cukrářkou, ale také úspěšnou autorkou kuchařských knih | iStock, Profimedia
Video se připravuje ...
Bílky se šlehají snáze, když mají pokojovou teplotu. Cukr k bílkům přidáváme postupně | iStock
Jestliže se nám z bílků nedaří vyšlehat tuhý sníh, ke kýženému výsledku nám pomůže pár kapek citronové šťávy | iStock
Na štafetky připravujeme sníh na tzv. měkkou špičku | iStock
Mouku je dobré prosít, aby se provzdušnila | iStock
Směs mouky a oříšků do bílkové hmoty lehce zabalíme | iStock
Mirka van Gils Slavíková přidává do korpusu citronovou kůru, která jej krásně ovoní | iStock
Aby se nám bílky dobře vyšlehaly, je důležité, aby v nich nezůstala ani malá příměs žloutků | iStock
Lískové oříšky můžeme nahradit ořechy vlašskými nebo kokosem | iStock
Krém připravujeme z másla změklého při pokojové teplotě | iStock
Konce štafetek namáčíme v rozpuštěné čokoládě | iStock