Kávové štafetky: Dopřejte si ten nejlepší retro dezert podle věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
5
/
12
Prohlédnout znovu
Kávové štafetky: Dopřejte si ten nejlepší retro dezert podle věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
Mirka van Gils Slavíková je nejen výbornou cukrářkou, ale také úspěšnou autorkou kuchařských knih
|
iStock, Profimedia
Video se připravuje ...
Bílky se šlehají snáze, když mají pokojovou teplotu. Cukr k bílkům přidáváme postupně
|
iStock
Jestliže se nám z bílků nedaří vyšlehat tuhý sníh, ke kýženému výsledku nám pomůže pár kapek citronové šťávy
|
iStock
Na štafetky připravujeme sníh na tzv. měkkou špičku
|
iStock
Mouku je dobré prosít, aby se provzdušnila
|
iStock
Směs mouky a oříšků do bílkové hmoty lehce zabalíme
|
iStock
Mirka van Gils Slavíková přidává do korpusu citronovou kůru, která jej krásně ovoní
|
iStock
Aby se nám bílky dobře vyšlehaly, je důležité, aby v nich nezůstala ani malá příměs žloutků
|
iStock
Lískové oříšky můžeme nahradit ořechy vlašskými nebo kokosem
|
iStock
Krém připravujeme z másla změklého při pokojové teplotě
|
iStock
Konce štafetek namáčíme v rozpuštěné čokoládě
|
iStock