Logo magazínu

Uvařte si karfiol! S našimi tipy na letní večeře nešlápnete vedle

3 / 10
Prohlédnout znovu

Uvařte si karfiol! S našimi tipy na letní večeře nešlápnete vedle

Květák patří mezi nejoblíbenější druhy košťálové zeleniny | iStock
Karfiol můžeme přidat do mnoha druhů polévek | iStock
Květák je také vynikající v kombinaci s různými typy sýrů | iStock
Ve vybraných obchodech je možné zakoupit fialovou, oranžovou i zelenou odrůdu květáku | iStock
Opravdovou delikatesou je květákové pyré s krevetami | iStock
Z květáku lze snadno připravit i vynikající pizzu | iStock
Karfiol skvěle ladí s mnoha druhy koření, výtečný je např. s kari | iStock
Polévka z pečeného květáku je znamenitá. Doplnit ji můžeme také cizrnou a dýňovými nebo slunečnicovými semínky | iStock
Květák lze snadno vypěstovat i na našich zahradách | iStock
Pikantní květák pečený v celku je výtečnou večeří | iStock