Logo magazínu

Nejlepší tipy, jak uvařit vejce natvrdo, naměkko, nahniličko, ztracená či do skla

1 / 7
Prohlédnout znovu

Nejlepší tipy, jak uvařit vejce natvrdo, naměkko, nahniličko, ztracená či do skla

Vejce natvrdo můžeme použít do mnoha receptů, velmi oblíbená jsou např. plněná vejce | iStock
Dobu varu je nutné přizpůsobit velikosti vajec | iStock
Vejce naměkko jsou oblíbenou snídaní | iStock
Vejce do vroucí vody vložíme opatrně např. pomocí děrované naběračky. Důležité je, aby se skořápka neporušila | iStock
Na potřebnou dobu varu má vliv i to, jak čerstvá vejce použijeme | iStock
Ztracená vejce se vaří bez skořápky ve vodním víru | iStock
Aby vejce nepopraskala, necháme je před vložením do vroucí vody ohřát na pokojovou teplotu | iStock