Domácí bublanina: Upečte si ten nejlepší moučník ve znamení léta
1
/
9
Prohlédnout znovu
Domácí bublanina: Upečte si ten nejlepší moučník ve znamení léta
Video se připravuje ...
Bublaninu můžeme připravit na mnoho způsobů. Výborná je nejen z mléka, ale také z jogurtu či smetany
|
iStock
Než ovoce rozprostřeme na těsto, obalíme jej v hrubé mouce, aby při pečení nekleslo
|
iStock
Drobenkou můžeme podtrhnout chuť zvoleného ovoce. K meruňkám se hodí např. skořicová, k jahodám perníková a borůvky zase skvěle ladí s kokosem
|
iStock
Základem třeného těsta je změklé máslo vyšlehané s cukrem a žloutky do pěny
|
iStock
Bublaninu lze připravit z mnoha druhů ovoce. Nejoblíbenější jsou meruňky, jahody či rybíz
|
iStock
Pro lepší aroma můžeme do těsta přidat nastrouhanou citronovou kůru
|
iStock
Povrch bublaniny můžeme posypat plátky mandlí nebo drobenkou
|
iStock
Mouku prosejeme, aby se provzdušnila a moučník byl kypřejší
|
iStock