Logo magazínu

Maso sušené v průvanu: Znáte Basturmu, Biltong a Bresaolu?

4 / 10
Prohlédnout znovu

Maso sušené v průvanu: Znáte Basturmu, Biltong a Bresaolu?

Arménská specialita Pastirma | iStock
Sušené maso je velká pochoutka, už jste zkoušeli domácí? | iStock
Sušení masa je prastará technika konzervace. | iStock
K sušení můžete použít mnoho druhů masa, vždy je potřeba, aby bylo nasolené a kořeněné – tato směs jej bude chránit před mikroorganismy. | iStock
Hotové sušené maso můžete krájet nožem nebo na kráječi. Používá se také provázek. | iStock
Sušené kořeněné maso se skvěle hodí na pizzu. | iStock
Bresaola podávaná jako carpaccio s olivovým olejem, balsamicovým octem a rukolou, to je velká dobrota! | iStock
Maso se suší obalené v gáze, svázané provázkem a pověšené na háku. | iStock
V přísných hygienických podmínkách je možné sušit maso i bez obalu. | iStock
Video se připravuje ...