Logo magazínu

Pajfálský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

1 / 11
Prohlédnout znovu

Pajfálský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

Pajfálský knedlík se na rozdíl od toho karlovarského vaří v textilním ubrousku | iStock
I tady je základem starší houska nakrájená na kostky a opečená v troubě dozlatova | houska na kostky
Opražená slanina knedlíku dodá příjemnou chuť | iStock
Záleží jen na vás, jestli dáte přednost tvaru šišky, nebo vytvoříte menší koule | iStock
Ještě horký pajfálský knedlík obalte ve směsi na másle osmažené strouhanky, nasekané petrželky a citronové kůry | iStock
V době rakousko-uherské, ze které recept nejspíš pochází, se tento knedlík často servíroval s houbovou omáčkou | iStock
Pálffyho knedlík se hodí také k jakékoliv pečeni | iStock
Video se připravuje ...
Skvěle si ho vychutnáte ale i s gulášem | iStock
A hodí se nejen ke svíčkové, ale ke všem smetanovým omáčkám | iStock
Video se připravuje ...