Pajfálský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
5
/
11
Prohlédnout znovu
Pajfálský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
Pajfálský knedlík se na rozdíl od toho karlovarského vaří v textilním ubrousku
|
iStock
I tady je základem starší houska nakrájená na kostky a opečená v troubě dozlatova
|
houska na kostky
Opražená slanina knedlíku dodá příjemnou chuť
|
iStock
Záleží jen na vás, jestli dáte přednost tvaru šišky, nebo vytvoříte menší koule
|
iStock
Ještě horký pajfálský knedlík obalte ve směsi na másle osmažené strouhanky, nasekané petrželky a citronové kůry
|
iStock
V době rakousko-uherské, ze které recept nejspíš pochází, se tento knedlík často servíroval s houbovou omáčkou
|
iStock
Pálffyho knedlík se hodí také k jakékoliv pečeni
|
iStock
Video se připravuje ...
Skvěle si ho vychutnáte ale i s gulášem
|
iStock
A hodí se nejen ke svíčkové, ale ke všem smetanovým omáčkám
|
iStock
Video se připravuje ...