Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
4
/
12
Prohlédnout znovu
Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
Mandlové mléko sice nemá s opravdovým živočišným mlékem nic společného, přesto ho může skvěle nahradit, případně v jídelníčku doplnit
|
iStock
Použít ho můžete třeba při přípravě kaše z ovesných vloček
|
iStock
Skvěle s ním chutná i chia pudink, který doplněný čerstvým ovocem a granolou skvěle poslouží jako výživná snídaně, svačinka, ale třeba i netradiční dezert
|
iStock
Přípravě ovocných a zeleninových smoothie propadla řada z nás. Příště ho zkuste místo vody zalít mandlovým mlékem, bude výživnější
|
iStock
Řada milovníků kávy zase nedá dopustit na oblíbený nápoj s mandlovým mlékem
|
iStock
Příprava mandlového mléka je snadná, musíte mandle ale nejdřív spařit a zbavit slupky
|
iStock
Nejlépe den namočené mandle pak přeceďte, zalijte vodou a výkonným mixérem rozmixujte
|
iStock
Nakonec obsah přes jemné plátýnko sceďte a zbytky mandlové hmoty důkladně vyždímejte
|
iStock
Mandlovou drť rozhodně nevyhazujte, použijte ji do těsta při přípravě bábovek nebo koláčů, buď rovnou, nebo ji důkladně usušte a nechte si ji na později
|
iStock
Hotové mandlové mléko skladujte v lednici v uzavřené nádobě maximálně tři až čtyři dny
|
iStock
Rostlinná mléka jsou téměř plnohodnotnou alternativou k živočišným. Platí to především u těch z oříšků a semínek
|
iStock
Video se připravuje ...