Jsou margaríny z plastu a je ghí zdravé? Tohle jsou nejčastější mýty o tucích!
1
/
6
Prohlédnout znovu
Jsou margaríny z plastu a je ghí zdravé? Tohle jsou nejčastější mýty o tucích!
Margaríny nejsou plast, v jejich složení najdete pouze rostlinné oleje v různém poměru, vodu a emulgátor
|
iStock
Dnes se kvalitní margaríny vyrábí fyzikálními postupy a obsah transmastných kyselin v nich je nižší než 1 %
|
iStock
Na smažení sahejte raději po obyčejném rafinovaném řepkovém či slunečnicovém oleji, které jsou stabilní i při teplotách nad 200 °C
|
iStock
Olivový olej vydrží rychlé restování
|
iStock
Extra panenské oleje, které se lisují za studena, si zachovávají největší podíl vitaminů a dalších prospěšných látek. Jsou proto skvělou volbou do salátu nebo na doplnění pokrmu před podáváním. Na smažení ovšem vhodné nejsou
|
iStock
Jíst tuky je důležité, vy si jen dávejte pozor na to, kolik kterých konzumujete
|
iStock