Logo magazínu

Jsou margaríny z plastu a je ghí zdravé? Tohle jsou nejčastější mýty o tucích!

1 / 6
Prohlédnout znovu

Jsou margaríny z plastu a je ghí zdravé? Tohle jsou nejčastější mýty o tucích!

Margaríny nejsou plast, v jejich složení najdete pouze rostlinné oleje v různém poměru, vodu a emulgátor | iStock
Dnes se kvalitní margaríny vyrábí fyzikálními postupy a obsah transmastných kyselin v nich je nižší než 1 % | iStock
Na smažení sahejte raději po obyčejném rafinovaném řepkovém či slunečnicovém oleji, které jsou stabilní i při teplotách nad 200 °C | iStock
Olivový olej vydrží rychlé restování | iStock
Extra panenské oleje, které se lisují za studena, si zachovávají největší podíl vitaminů a dalších prospěšných látek. Jsou proto skvělou volbou do salátu nebo na doplnění pokrmu před podáváním. Na smažení ovšem vhodné nejsou | iStock
Jíst tuky je důležité, vy si jen dávejte pozor na to, kolik kterých konzumujete | iStock