Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
3
/
11
Prohlédnout znovu
Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
Staročeský pokrm je důkazem, že i z jednoduchých a levných surovin lze vykouzlit skvělé a zdravé jídlo
|
iStock
Kroupy jsou dobře stravitelné. Mají lehce oříškovou chuť. Vybrat si můžete ječné, pšeničné, ovesné či špaldové
|
iStock
Zelený neloupaný hrách je potřeba namočit nejlépe den předem
|
iStock
Video se připravuje ...
Pochutnejte si i na dalších staročeských dobrotách. Z krup se připravuje také vynikající houbový kuba
|
istock
Kucmoch je vlastně dozlatova upečená placka z tenoučkých plátků brambor, která se po upečení potře česnekem rozetřeným se solí, zalije vajíčky rozšlehanými v mléce či smetaně se špetkou majoránky a ještě jednou krátce zapeče
|
iStock
Chutné jsou i pískorky. Na sádle smažené, někdy ale i v troubě pečené placky, jejichž základem jsou uvařené brambory, mouka a vajíčko. Pochutnat si na nich můžete třeba se zakysanou smetanou
|
iStock
Pískorky jsou vynikající i pomazané povidly
|
iStock
Pokud rádi houbaříte, určitě si uvařte pravé krkonošské kyselo
|
iStock
O víkendu k obědu připravte kaplickou cmundu. Jsou to bramboráky naplněné plátky voňavé uzené krkovice a ochuceným podušeným a zahuštěným kysaným zelím
|
F.O.O.D.
A jako moučník můžete podívat nadýchané šťavnaté mrkvance. Tradiční sladké bulky s mrkvovou náplní zachutnají všem generacím, od těch nejmenších až po babičky a dědečky
|
F.O.O.D.