Logo magazínu

Poctivá jídla drsných horalů podle původních receptur: Skromné krkonošské kyselo i syté tyrolské knedlíky

3 / 9
Prohlédnout znovu

Poctivá jídla drsných horalů podle původních receptur: Skromné krkonošské kyselo i syté tyrolské knedlíky

Abyste se vydali po stopách tyrolské kuchyně, nemusíte na dovolenou až k sousedům do Rakouska | F.O.O.D.
Krkonošské kyselo se podává s míchanými vajíčky a bramborami na loupačku | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Skromná a rychlá polévka z chlebového kvásku, sušených hub a brambor, podávaná s míchanými vajíčky na cibulce a voňavým koprem. To je krkonošské kyselo | F.O.O.D./Marek Bartoš
Milujete chuť dozlatova osmažených bramboráků, vůni majoránky a česneku? Pak musíte vyzkoušet lidové jídlo z jižních Čech, přesněji severozápadního okraje Novohradských hor | F.O.O.D.
Brambory se solí jsou jedním ze skromných horských jídel. Připravte si někdy brambory na loupačku s máslem a kefírem | F.O.O.D.
Říká se, že jednoho dne se císař ukryl v lesech před deštěm, kde jej v hájence pohostili typickým dřevorubeckým pokrmem zvaným trhanec | F.O.O.D.
Domácí tartiflette (čili zapečené brambory se sýrem) jsou možná netradiční v našich krajích, nicméně tento aromatický horký pokrm je jako stvořený pro chladné podzimní a zimní večery | F.O.O.D.
Video se připravuje ...