Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Rozcuchanou nevěstu můžete naservírovat k obědu, večeři, hodí se ale i jako dezert
|
iStock
Rozcuchanou nevěstu můžete naservírovat k obědu, večeři, hodí se ale i jako dezert
|
Profimedia
Brambory si uvařte nejlépe den předem, budou se vám pak lépe strouhat a nebudou se rozpadat
|
iStock
Jablíčka nastrouhejte na tenké plátky na struhadle, pokud ho ale nemáte, můžete je i nakrájet
|
iStock
K jablíčkům klidně přidejte i rozinky, ty tmavé jsou sušší a sladké, světlé zase šťavnaté a příjemně nakyslé
|
iStock
Místo rozinek můžete pokrm ozvláštnit i sušenými brusinkami
|
iStock
Z Krkonoš pochází také oblíbené kyselo, hustá nakyslá polévka z chlebového kvásku, hub, brambor, vajec, dochucená koprem
|
iStock
Na Vysočině si naši předci pochutnávali na mrkvánkách. Buchtách z nadýchaného těsta s lahodnou šťavnatou náplní uvnitř a krustou z másla a cukru na povrchu.
|
F.O.O.D.
Z východu Čech pocházejí pískorky. Na sádle smažené nebo v troubě pečené placky z uvařených brambor, mouky a vajíčka, které se podávaly poprášené cukrem nebo obalené v cukru se skořicí, pomazané povidly, pokapané smetanou nebo posypané strouhaným tvarohem
|
iStock
Video se připravuje ...
V oblasti Orlických hor se z na plátky nakrájených brambor a jablek nebo švestek, zalitých zakysanou smetanou, připravoval sladký zapečený kucmoch
|
iStock