Svatomartinská husa: Jak ji připravit tak, aby chutnala dokonale?
1
/
18
Prohlédnout znovu
Svatomartinská husa: Jak ji připravit tak, aby chutnala dokonale?
Dozlatova vypečená husička patří ke každoročním svatomartinským oslavám
|
iStock
Video se připravuje ...
Husu dejte do pekáčku spolu s čerstvými jablky nebo hruškami. Ovoce dodá masu skvělou chuť a šťavnatost
|
iStock
Husí pečínku na talíři tradičně doplňuje červené i bílé zelí a bramborové knedlíky, za vyzkoušení ale stojí také výborná staročeská příloha, jakou jsou lokše
|
F.O.O.D
Video se připravuje ...
Tradiční polévkou servírovanou na sváteční svatomartinskou tabuli je husí kaldoun. Výborný je doplněný domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
|
F.O.O.D.
Správný výběr masa je důležitý. Nejlepší je, když zakoupíte čerstvou husu přímo z farmy
|
istock
Pečená husa je nedílnou součástí svatomartinského menu. Plněná kaštanovou nádivkou je k svátečnímu obědu jako stvořená
|
iStock
Husí sádlo je výtečné na potření krajíce chleba i na přípravu jíšky do polévky
|
iStock
Skvělým pohoštěním jsou také dozlatova vypečená husí stehýnka v šouletu - tradičním luštěninovém pokrmu
|
F.O.O.D.
Z husích jater připravíte lahodnou paštiku i knedlíčky do polévky
|
iStock
Husí játra servírovaná v bramborových plackách zvaných lokše jsou opravdovou delikatesou
|
F.O.O.D.
Růžičková kapusta se hodí nejen do polévek. Je také výtečnou přílohou k drůbeží pečeni
|
iStock
Z drůbežích krků a dalších drobů připravíte výtečný kaldoun
|
iStock
Husu můžete při pečení doplnit kromě čerstvého ovoce také sušenými švestkami, které maso krásně provoní
|
iStock
Do přípravy knedlíků z hrnečku se mohou bez obav pustit i ti, kteří zatím v kuchyni nenasbírali ještě tolik zkušeností
|
F.O.O.D.
Při výběru husy volte ideálně menší a mladší kusy, které mají křehčí a jemnější maso
|
iStock
Neseženete-li husu, připravte výborný oběd v podobě kuřátka na pomerančích a rozmarýnu
|
iStock