Logo magazínu

Pečení ježci, vrabci na víně i vařené veverky: Tohle vařili naši předci

2 / 16
Prohlédnout znovu

Pečení ježci, vrabci na víně i vařené veverky: Tohle vařili naši předci

Jak dříve jedli naši předci? Některé dnes kuriózní pochoutky se servírovaly až do roku 1940 | iStock
Také chutná žabí stehýnka se konzumují dodnes | iStock
Grilované vlaštovky si stále můžete dát například ve Vietnamu | iStock
V minulosti se na našem území v kuchyních připravovala i zvířata, která byste si dnes jen těžko dali na talíř | iStock
Ve středověku byla považována za delikatesy, na nichž si pochutnávala jen šlechta, o pár století později byla často důvodem jejich konzumace bída a nedostatek masa | iStock
V minulosti se na našem území v kuchyních připravovala i zvířata, která byste si dnes jen těžko dali na talíř | iStock
Jak dříve jedli naši předci? Některé dnes kuriózní pochoutky se servírovaly až do roku 1940 | iStock
Jak dříve jedli naši předci? Některé dnes kuriózní pochoutky se servírovaly až do roku 1940 | iStock
Ve středověku byla považována za delikatesy, na nichž si pochutnávala jen šlechta, o pár století později byla často důvodem jejich konzumace bída a nedostatek masa | iStock
Historická fotografie z královské kuchyně | iStock
V minulosti se na našem území v kuchyních připravovala i zvířata, která byste si dnes jen těžko dali na talíř | iStock
Britský trh s masem v 19. století | iStock
V minulosti se na našem území v kuchyních připravovala i zvířata, která byste si dnes jen těžko dali na talíř | iStock
I když je to pro nás nepředstavitelné, psi se v Čechách jedli ještě v první polovině minulého století | iStock
Psí řeznictví byla zakázána až v roce 1940 | iStock
Hlemýždi, na kterých si pochutnávali naši předci, jsou stále pochoutkou například ve Francii | iStock