Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
4
/
14
Prohlédnout znovu
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Slané bramborové buchty se doslova rozplývají na jazyku.
|
F.O.O.D.
noky, v maďarsku známé jako nokedli, jsou tou původní autentickou přílohou
|
Karolína Fourová
Koprová omáčka je prvním poslem léta. Pokud jí ale chcete mít ještě o chlup lepší, podávejte jí se zastřeným vejcem. To je pak ta pravá lahoda.
|
F.O.O.D.
Na kuře na paprice můžete použít celé kuřecí čtvrtky, paličky nebo špalíčky, kvůli absenci kostí však stále více lidí sahá po kuřecích prsou nakrájených na kostky či nudličky.
|
F.O.O.D.
Díky zmraženým houbám si můžete houbovku užívat i mimo sezónu.
|
istock
Korpová omáčka se tradičně podává s vejcem.
|
F.O.O.D.
Rajská omáčka s masovými koulemi
|
F.O.O.D.
Kopr se odjakživa používá v léčitelství. Chutná skvěle v omáčce, dipu i v pomazánce..
|
istock
Kopr využijete i v případě, že vám z omáčky zbude. S novými brambory tvoří na talíři silnou dvojku.
|
F.O.O.D.
S domácí rajskou se neodmyslitelně pojí i plněné papriky.
|
F.O.O.D.
Zelené fazolky jsou v sezoně, dopřejte si lahodnou omáčku
|
iStock
Křen před přípravou omáčky nastrouhejte, jeho chuť a pikantnost více vynikne.
|
iStock
Sušené houby z loňska využijte k přípravě skvělé houbové omáčky i když jste na houbách nebyli.
|
iStock
Už máte letní speciál časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.