Logo magazínu

Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?

5 / 13
Prohlédnout znovu

Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?

Zavařování je skvělý způsob, jak úrodu uchovat do příští sezóny | iStock
Nakládané okurky už dávno nemusíte sterilovat v obrovském zavařovacím hrnci s teploměrem uprostřed. Vystačíte si s myčkou nádobí, kterou máte v kuchyni | iStock
I zdánlivě obyčejné džemy můžete ozvláštnit. Nebojte se experimentovat a popustit uzdu fantazii. K meruňkám přidejte třeba jádra vlašských ořechů | iStock
Nakládané papriky jsou skvělou přílohou ke grilovanému masu, hodí se ale i do pomazánek | iStock
Zavařené kyselé houby jsou skutečná delikatesa | iStock
V zimě oceníte i různé sterilované zeleninové směsi, které se hodí třeba pod maso nebo pro přípravu omáček | iStock
Višním dodá šmrnc pár lístků máty či meduňky | iStock
Rajčata dozrávají celé léto, zavařovat je tak můžete průběžně. V zimě z nich pak připravíte úžasnou omáčku | iStock
Džem z angreštu je příjemně nakyslý | iStock
Zavařit můžete v podstatě cokoliv, co se vám na zahrádce urodí | iStock
Pokud vám vadí kousky ovoce v džemu, při vaření ho rozmixujte | iStock
Češi se po letech zase vrací k domácímu zavařování | iStock
Už máte letní speciál časopisu F.O.O.D.? | F.O.O.D.