Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování je skvělý způsob, jak úrodu uchovat do příští sezóny
|
iStock
Nakládané okurky už dávno nemusíte sterilovat v obrovském zavařovacím hrnci s teploměrem uprostřed. Vystačíte si s myčkou nádobí, kterou máte v kuchyni
|
iStock
I zdánlivě obyčejné džemy můžete ozvláštnit. Nebojte se experimentovat a popustit uzdu fantazii. K meruňkám přidejte třeba jádra vlašských ořechů
|
iStock
Nakládané papriky jsou skvělou přílohou ke grilovanému masu, hodí se ale i do pomazánek
|
iStock
Zavařené kyselé houby jsou skutečná delikatesa
|
iStock
V zimě oceníte i různé sterilované zeleninové směsi, které se hodí třeba pod maso nebo pro přípravu omáček
|
iStock
Višním dodá šmrnc pár lístků máty či meduňky
|
iStock
Rajčata dozrávají celé léto, zavařovat je tak můžete průběžně. V zimě z nich pak připravíte úžasnou omáčku
|
iStock
Džem z angreštu je příjemně nakyslý
|
iStock
Zavařit můžete v podstatě cokoliv, co se vám na zahrádce urodí
|
iStock
Pokud vám vadí kousky ovoce v džemu, při vaření ho rozmixujte
|
iStock
Češi se po letech zase vrací k domácímu zavařování
|
iStock
Už máte letní speciál časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.