Logo magazínu

Dobroty z borůvčí: Koláč připravený za 10 minut, nepečený cheesecake i lehoučké cupcakes

1 / 15
Prohlédnout znovu

Dobroty z borůvčí: Koláč připravený za 10 minut, nepečený cheesecake i lehoučké cupcakes

Kupované rozválené těsto na pečicím papíru vám ušetří spoustu času | F.O.O.D.
Sušenky na cheesecake najemno rozmixujte v robotu nebo je dejte do pevného pytlíčku a pomocí válečku nebo paličky na maso je rozdrťte na drobečky | iStock
Scones jsou křehké a zároveň vláčné sušenky, které si zamilujete | F.O.O.D.
Bohatě zdobené cupcakes uvnitř ukrývají ještě chutné borůvkové překvapení | F.O.O.D.
Kypré a voňavé lívance s javorovým sirupem vám prozáří den | iStock
Nebojte se popustit uzdu fantazii, kynuté knedlíky můžete kromě cukru posypat třeba ještě karamelovou posypkou, připravenou ze strouhanky opražené s trochou cukru, která je obzvlášť lahodná, přidáte-li do ní i nasekané oříšky | F.O.O.D.
Pokud v lese narazíte i na zralé ostružiny, klidně je použijte na ozdobu spolu s borůvkami | iStock
Ještě efektněji bude cheesecake vypadat, pokud na krém připravíte malou vrstvu borůvkového rozvaru se želatinou | iStock
Vynikající je také borůvkové smoothie, které si můžete připravit i v zimě ze zásob v mrazáku | iStock
Borůvkové cupcaky budou ještě lepší se špetkou skořice | istock
Tvaroh, krém nebo mascarponne – borůvkový koláč si žádá krémový základ, který doladíte pravou vanilkou | istock
Sušenkový korpus se může zdát jako líné řešení, ošizeně ale rozhodně nechutná! | istock
Domácí borůvková zmrzlina je samé ovoce a žádný přidaný cukr | istock
Horké borůvky chutnají perfektně na cheesecaku, stejně jako na lívancích | istock
Ať už se rozhodnete pro klasiku s drobenkou, nebo raději koláč s borůvkovou náplní, s borůvkami sklidíte úspěch vždy | istock