Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
1
/
10
Prohlédnout znovu
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
I když příprava rolády vypadá na první pohled složitě, když získáte ten správný grif, zvládnete to raz dva.
|
iStock
Kuchyňský provázek na maso by měl být pevný, nebarvený a neměl by pouštět chlupy.
|
iStock
Aby závitky na talíři ve finále vypadaly hezky, je důležité maso správně svázat.
|
iStock
Díky správnému převázání si roláda zachová požadovaný tvar, uchová šťavnatost a pravidelně se propeče.
|
iStock
Maso se dá svázat několika způsoby.
|
iStock
Úhledné, ale také pracnější, je vázání do řádků, kdy je překřížení pravidelné na hřbetě masa.
|
iStock
V praxi je ale důležité hlavně to, aby byl provázek pořádně utažený.
|
iStock
Na jídle sice možná provázek vypadá efektně, často je ale do masa zapečený, takže není úplně snadné ho sundat.
|
iStock
Provázku zbavená roláda musí držet pohromadě.
|
iStock
Před servírováním na talíř ale provázek vždy odstraňte.
|
iStock